Johan Teeuwsen

Johan Teeuwsen heeft in 2012 afscheid genomen van zijn Spartan en ook van de Spartanclub.

Zijn afscheidsbrief:

Aan de leden van de Dutch Spartan Owners Club

Aalten, 21 april 2012

Beste Spartanvrienden en –vriendinnen,

Het is zo ver: Wij gaan afscheid nemen van onze Spartan!  Zo’n 20 jaar geleden zaten Diny en ik op een terrasje met Grada en Jan Schepers. Jan had een plaatje bij zich van een heel apart cabriootje, dat je makkelijk zelf zou kunnen bouwen. Nou, de interesse was gewekt! Ik zal jullie alle details besparen, maar het ging wat minder makkelijk dan we hadden gedacht. Maar de Spartans zijn er toch gekomen. Op de eerste bijeenkomst van de zelfbouwers in Haarzuilens is de Dutch Spartan Owners Club geboren. Een moment dat me nog in het geheugen gegrift staat. Met de club hebben we in de daarop volgende jaren vele mooie evenementen meegemaakt. Overal in Nederland, in Brugge, Newark en Frankrijk, te veel om op te noemen. In die periode hebben we veel leden van de spartanfamilie mogen leren kennen. Samen met Jan en Grada hebben we jaren Zuid-Frankrijk doorkruist. Kortom we hebben enorm van onze Spartan en de Spartanen genoten. De laatste jaren heeft  onze groene (door Cees Flink ooit fries weidegroen genoemd) Spartan weinig asfalt meer geroken. Er is een verdringer gekomen, zo’n moderne BMW 325 met metalen klapdak, die de ritten naar Frankrijk heeft overgenomen.

Door mijn visuele handicap is autorijden niet meer de ontspannende bezigheid die het vroeger wel was. Mede daar door hebben we vorige maand besloten om al onze rijtuigen van de hand te doen en een nieuwe “hoogzitter” (X3) en een handig boodschappenwagentje aan te schaffen.

Onze Spartan gaat naar mijn zwager Jan, die als garagehouder (garage Jawi in Aalten) de APK’s altijd heeft verzorgd. Hij heeft al eerder de blauwe Spartan, die ooit door Nefkens is gebouwd, in bezit gehad. Als liefhebber wil hij er de komende zomer zelf van genieten.

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om jullie allen hartelijk te danken voor al die mooie en gezellige momenten die wij met jullie mochten beleven. Natuurlijk hoop en verwacht ik dat het de club, de Spartans en alle Spartanen goed zal gaan.

Ik zou zeggen: Blijf op de weg! Mede namens Diny, groet ik jullie hartelijk,

Johan Teeuwsen