Historie Club

D.S.O.C.
De Dutch Spartan Owners Club is een vereniging van Nederlandse en Belgische spartan bezitters en liefhebbers. De oprichtingsvergadering was op 6 juni 1993 na een meeting in kasteel De Haar bij Haarzuilens.
 
De club heeft zich tot doel gesteld: het bevorderen en vergroten van de onderlinge saamhorigheid door middel van het organiseren van evenementen en door het uitbrengen van een viermaandelijks clubblad, "De Uitlaatklep".
 
De club kent één erelid:
Rogier van den Oever
 
"Ten voeten uit"
Naast het erelid, hebben we nog een lid gehad dat aan weg timmerde: Cees Flink verwoorde zijn belevenissen met de Spartan in prachtige verhalen, deze artikelen schreef hij voor het Nederlandse clubblad en ook voor het Engelse clubblad. Helaas is Cees in het najaar van 2007 overleden.  Al zijn stukjes zijn na zijn overlijden door de redacteur gebundeld in een speciale uitgave genaamd "Ten voeten uit". Dit boekwerkje is als pdf-bijlage bijgevoegd aan deze pagina, u dient daarvoor geheel naar beneden te scrollen. Er zijn nog een aantal gedrukte exemplaren beschikbaar, daarvoor dient u contact op te nemen met de redacteur (zie contact). 
 
Website
De website van de Spartanclub is in juli 2001 online gegaan en gedurende tien jaar was Rogier van den Oever de webmaster.
Met ingang van 2011 is zijn functie overgenomen door Gerard Boltjes en in 2019 door Kees Serier.
 
Clublied
Er is geen club compleet zonder een eigen clublied en dus hebben wij een eigen clublied. Onze tekstschrijver Rogier van den Oever is ook de verantwoordelijk persoon voor dit lied. 
 
Engelse Spartanclub
Vanzelfsprekend is er ook aan de andere zijde van de Noordzee een Spartanclub.
In de bakermat van de Spartan is destijd de Spartan Owners Club opgericht. Op hun site staan ook allerlei Spartan "regalia" te koop. Sommige regalia zijn ook verkrijgbaar bij onze eigen penningmeester (informeer dus eerst bij hem). Andere zaken dient u in Engeland te bestellen via spartan-regalia@hotmail.co.uk. Betaling geschiedt via PayPal. Wilt u de site van de Engelse club bezoeken? Klik hier...
 
 
 
Ċ
flink.pdf
(872k)
Gerard Boltjes,
17 jan. 2011 22:40